Kolačići

Što su kolačići

Kolačići su male tekstne datoteke kojima se koriste internetske stranice kako bi unaprijedile korisničko iskustvo. Zakon dopušta spremanje kolačića na vaš uređaj ako je izričito potreban za rad stranice. Za sve ostale vrste kolačića potrebno nam je vaše dopuštenje.

Ove stranice koriste različite vrste kolačića. Neke kolačiće postavljaju usluge trećih strana koje se prikazuju na našim stranicama. U bilo kojem trenutku možete promijeniti ili povući vaš pristanak na Objavu o kolačićima na našim internetskim stranicama.

Saznajte više tko smo mi, kako nas možete kontaktirati i kako mi obrađujemo vaše osobne podatke u našoj Politici privatnosti.

Vrste kolačića

  • Nužni

Nužni kolačići čine stranicu upotrebljivom omogućavajući osnovne funkcije kao što su navigacija stranicom i pristup zaštićenim područjima. Web-stranica ne može ispravno funkcionirati bez ovih kolačića.

  • Za postavke

Kolačići za postavke omogućuju web-stranici da zapamti podatke koji mijenjaju način na koji se stranica ponaša ili izgleda, kao što je vaš željeni jezik ili regija u kojoj se nalazite.

  • Statistički

Statistički kolačići anonimnim prikupljanjem i slanjem podataka pomažu vlasnicima stranice da shvate na koji način posjetitelji komuniciraju sa stranicom.

  • Marketinški

Marketinški kolačići koriste se za praćenje posjetitelja kroz web-stranice. Namjera je prikazivanje oglasa koji su relevantni određenom korisniku i potiču ga na sudjelovanje, što je bitno za izdavače i oglašivače trećih strana.

  • Nerazvrstani

Nerazvrstani kolačići su kolačići koji se nalaze u procesu razvrstavanja u kombinaciji s davateljima usluga pojedinačnih kolačića.

Kako onemogućiti pohranjivanje ili obrisati kolačiće

Pohranjivanje kolačića se odvija putem internet preglednika kojeg korisnik upotrebljava za pristup internet stranicama. Ako korisnik odluči onemogućiti pohranjivanje kolačića ili brisanje istih, to može učiniti putem postavki internet preglednika koji koristi.

Uputstva se nalaze na sljedećim stranicama za neke od najkorištenijih preglednika:

Kako povući pristanak na Objavu o kolačićima?

Korisnik koji je želi povući dani pristanak klikom na “PRIHVAĆAM!” u Objavi o kolačićima prikazanoj pri prvom posjetu korisnika stranici www.digitty.hr, može povući pristanak brisanjem pohranjenih kolačića prema uputama iz prethodne cjeline i osvježavanjem stranice. Nakon tog postupka iznova će se pojaviti Objava o kolačićima te korisnik može učiniti željene ispravke.

Više o kolačićim

U slučaju da se korisnik odluči za pohranjivanje samo nužnih kolačića, svi sadržaji stranice neće biti dostupni korisniku te će funkcionalnost stranice biti vidno izmijenjena.

Više o kolačićima možete saznati na stranici: https://www.allaboutcookies.org

Scroll to Top